29/07/2016

- Llegeix llibres: Llegir pot ser una afició agradable, pero també es molt bo per a la memòria. Ajuda a ampliar i manejar correctament el vocabulari, millora la teva capacitat de comprensió del llenguatge i fomenta la imaginació.
- Conte contes: Si la teva imaginació t’ho permet es genial que puguis inventar històries i així, a més de passar una bona estona, treballaràs la teva memòria per a recordar dades i així la teva història sigui bona.
- Torna a estudiar: Igual no t’agradaria començar una aventura de bastants anys, pero sí podries fer algun curset o ajudar als teus fills, nebots o nets amb els deures. Això t’obligarà a recordar conceptes que creies oblidats.
- Apuntat a classes. Molts adults han d’estudiar (oposicions, cursets, màsters…) per això les tècniques d’estudi s’han de tornar a fer servir. Els experts podrien indicar com potenciar la memòria a l’estudi amb tècniques con associació d’idees o agrupar informació.
- Escolta música. La música estimula les cèl·lules del cervell, això ajuda a la concentració mental i al desenvolupament auditiu.
- Juga. Depenent del tipus de joc, es potencien unes habilitats diferents, encara que, en termes generals, es treballa la memòria, el raonament lògic o el maneig del llenguatge.
- Fes passatemps. Les sopes de lletres activen el maneig del llenguatge, els populars sudokus potencien les habilitats matemàtiques i lògiques i els jocs de trobar les diferències afavoreixen l’atenció visual, entre altres coses.
- Fes manualitats. Aquesta activitat també pot afavorir la memòria perquè la creativitat, la agilitat a les mans i la coordinació d’aquestes amb la capacitat visual obliguen al cervell a posar-se les piles.
- Organitza els teus records. Ordena els teus vells àlbums de fotos i aquestes imatges antigues faran que intentis recordar on es va fer aquella foto, com es diu aquell vell amic que fa tants anys que no veus o cuan vas anar a aquell lloc per últim cop.
- Utilitza la tecnologia. S’han posa de moda programes informàtics i videojocs que ens ajuden a fer exercici físic, però també mental. Activitats de lògica, jocs de parelles o exercicis d’agudesa visual o que requereixen memoritzar dades son algunes de les propostes d’aquests jocs saludables.
Posted in Blog, Noticias, Personas mayores, Salud by SePAdmSeministra | Tags: ayudas, mayores, mejorar memoria, memoria, personas, Salud, Tercera edad