Solicite presupuesto

Contacte con nosotros, un equipo de profesionales le espera. Nos desplazamos donde nos necesite.


Solicite presupuesto

Carta a un pare.

09/05/2016

Pare:

Tant de bo no hagués d’escriure aquesta carta per expressar el que sento. Si pogués explicar-te tot sense necessitat d’escriure-ho això significaria que podries entendre i assimilar cadascuna de les meves paraules, i això voldria dir que no estàs malalt d’Alzheimer.

Quan vaig saber que el teu cervell estava sent atacat per aquesta malaltia no vaig dubtar a cap moment a aprendre sobre ella tot el que em fos possible. Volia entendre el comportament que a partir de llavors anaves a tenir. Volia saber tot el que l’Alzheimer t’anava a oferir. Tu i jo sempre hem estat molt units, i per tant no era just que ara estiguessis tu solament davant la teva malaltia. I a poc a poc, pare, vaig ser aprenent que arribaries a convertir-te en un nen, però la diferència estava en què així com un nen aprèn moment després de moment, pas a pas, tu anaves a desandar tot el trajecte que en el teu no tan llarga vida havies realitzat. I vaig aprendre, papà, que faries moltes coses incomprensibles pels quals t’envolten, que els teus ulls anirien perdent aquesta lluentor que a tots ens dóna el diari viure, perquè anaves a començar el llarg viatge que et conduirà al final de la teva vida. I vaig decidir, papà, que volia caminar al costat de tu. Sé que això va a ser difícil, fins i tot ja em dol veure la teva desesperació quan t’adones de totes les limitacions que cada dia sorgeixen. M’horroritza veure com aquest gran heroi que vas anar per a mi, va desapareixent. I no és fàcil somriure davant les teves confusions i distraccions, és dur aparentar que no m’adono que fins i tot ja et costa molt mantenir converses amb mi i, a poc a poc, veure minvat el teu paper de pare. Jo volgués poder ser la llum en aquesta foscor que t’inunda, volgués poder ser l’alè que tant reclames i volgués poder deixar de mentir-te quan em preguntes si algun dia acabarà el teu turment de veure’t cada dia més inútil.

Ara em penedeixo de no haver-te dit al llarg de tots aquests anys el magnífic pare que has estat para mi. Tant de bo hagués sabut agrair-te l’amor que sempre m’has donat. En aquest cas no pot dir-se que mai és tarda, perquè para tu ja no hi haurà un matí.

Pare, quan vaig saber que tenies aquesta malaltia, em vaig agenollar‚ i li vaig suplicar a Déu que et deixés lliure, que em donés a mi la teva malaltia, perquè tu poguessis seguir vivint i no començant a morir. Però aquesta petició no em va ser concedida; tal vegada si jo estigués en el teu lloc i tu tinguessis a veure com la lluentor dels meus ulls es marceix dia a dia, si haguessis de comprovar que l’alegria que sempre em vaig esforçar per tenir s’apaga en cada racó del meu petit univers, tal vegada tu no tindries la suficient força per seguir somrient davant meu. No obstant això em vas ensenyar sempre a lluitar i a ser fort, i tal vegada per això sigui jo la que ara ha de demostrar-ho, potser Déu, en la seva infinita saviesa, no em concedeixi el que vaig demanar perquè de vegades no tots els canvis són possibles.

Sempre he dit que la vida és una carrera i que hem de seguir corrent, de vegades simplement caminant, fins a aconseguir la meta. Tu saps papà que si estigués a la meva mà jo correria aquesta carrera per tu, però això no és possible, aquesta és la teva carrera i jo l’única cosa que puc fer és córrer al teu costat, ser el teu suport, perquè arribis a la meta sense que deixis de sentir que et vull molt i que a pesar que es que arribarà el moment en què ni tan sols em reconeguis, sempre podràs sostenir la meva mà per transmetre’t l’afecte que tu sempre em vas donar a mi. I llavors segur que aprendré el més important d’aquesta lliçó: que malgrat el sofriment que m’espera, el fet que la teva arribada a la meta sigui més fàcil, farà que tot hagi merescut la pena.

 

alzheimer-padre-e-hija-demencia-senectud-abrazo-familia

Posted in Blog, Noticias, Personas mayores, Salud, Tercera edad by SePAdmSeministra

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies